Rehberler ve İpuçları

Öğretmen Ücretsiz İzin Şartları Nelerdir?

Öğretmen ücretsiz izin şartları konusunda dikkatli olmanız, kolayca izin alabilmeniz açısından önemlidir. Öğretmen izin şartları ücretsiz izin için başlıca şunlardır:

  • Öğretmenin 5 yıllık meslek süresini tamamlamış olması gerekir.
  • Öğretmenin kendi isteği üzerine izin alınmalıdır. Yani, okul müdürü gibi kıdemli kişiler ekstrem durumlar haricinde öğretmeni uzaklaştırma amacıyla ücretsiz izin veremezler.
  • Öğrenci daha önce 2 kez ücretsiz izin kullanmamış olmalıdır.
  • Ücretsiz izin süresi maksimum olarak birer yıl olmak üzere 2 yılı geçmemelidir.

Öğretmen İzin Alabilir Mi?

Öğretmenin izin alması mümkündür. Halk arasında öğretmenlerin izin alamadığı ya da çok zor izin aldıkları düşünülse de bu büyük bir yanılgıdır. Öğretmenler sağlık problemleri ya da ailevi problemler gibi birçok durumdan dolayı izin alabilirler. Buna ek olarak öğretmenler birçok meslek gurubunun aksine yıllık ücretsiz izin de alabilirler. Ancak, bu izin öğretmenin meslek hayatı boyunca 2 seferden fazla kullanabileceği bir izin değildir.

Öğretmen İzin Formu Nedir?

Öğretmen izin formu, izin alacak bir öğretmenin idarecisi ile beraber doldurması gereken bir formdur. Bu formun güncel haline https://semdinli.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_05/22165922_YILLIK_IZIN_FORMU.xls linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu link, MEB tarafından yayımlanmıştır.

Ücretli Öğretmen İzin Alabilir Mi?

Ücretli öğretmenlerin izin alması oldukça zordur. Ücretli öğretmenler vefat ve hastalık gibi ekstrem durumlar haricinde izin alırlarsa izin aldıkları ders saatleri maaşlarından düşürülür.

Çocuğu Hasta Olan Öğretmen İzin Alabilir Mi?

Çocuğu hasta olan öğretmenin izin alması mümkündür. Hastalık, ekstrem bir durumdur ve ebeveynlere bu konuda ayrıcalık tanınır. Özellikle de çocuğu yatan hasta olan öğretmen izin alırken herhangi bir zorluk yaşamaz ve aldığı izin maaşından düşürülmez.

Öğretmen Babalık İzni Kaç Gün?

Öğretmen babalık izni 10 gün olarak belirlenmiş. Yeni baba olan öğretmen 10 gün süre ile maaşından herhangi bir şekilde kesinti yaşamadan kolayca izin alabilir. Bu uygulama yeni çıkmıştır ve bu sayede yeni baba olan vatandaşlara da kolaylık sağlanmıştır.

Öğretmen Annelik İzni Kaç Gün?

Öğretmen annelik izni, doğumdan önce ve sonrasında 8’er hafta yani toplamda 16 haftadır. Buna ek olarak anne olan öğretmenler doğum izinleri bittikten sonraki tarihlerde süt izni de alabilirler. Öğretmenler için süt izni, diğer meslek guruplarından daha farklıdır. Öğretmenler 6 aylık süt izinleri süresince günlük birkaç saat şeklinde izin almazlar. Öğretmenler süt izni süresinde normal çalışma saatinin yarısı kadar izinli sayılır. Yani normalde günlük 6 derse giren bir öğretmen süt izni süresince 3 derse girerek normal maaşını almaya devam eder.

Öğretmen Olmak Zor Mu?

Öğretmen olmanın zorluğu bulunduğu gibi bazı avantajlı noktaları da vardır. Öğretmenliğin artıları ve eksileri başlıca şunlardır:

  • Sabırlı Olmanız Gerekir

Lise, ortaokul ya da ilkokul seviyesindeki her öğrencinin farklı zorlukları bulunur. Bu yüzden öğretmenlerin oldukça sabırlı olması şarttır. Aksi taktirde meslek hayatınız boyunca hem kendi içinizde hem de öğrencileriniz ile olan iletişimlerinizde problem yaşarsınız.

  • Sadece Psikolojik Olarak Değil Fiziksel Olarak da Yorulabilirsiniz

Öğretmenler sürekli olarak ayakta ders anlattıkları ve yazı yazdıkları için varis ve karpal tünel sendromu gibi hastalıklar ile karşı karşıya kalabilirler.

  • Öğretmenliği Hakkıyla Yapmanın İç Huzuruna Kavuşabilirsiniz

Öğretmenlik, en kutsal mesleklerden bir tanesidir ve öğretmenliği hakkıyla yapan kişiler bu konudan dolayı büyük bir iç huzur yaşarlar.

  • İzin Olanaklarınız Daha Geniş Olacaktır

Birçok öğretmen izin alma konusunda sorun yaşamazlar. Bu durumun sebebi öğretmenlerin yıllık ücretsiz izin ve kapsamlı süt izni gibi ayrıcalıklara sahip olmalarıdır.

Ayrıca bakınız: Fazla Çalışma Saatleri Nereye Şikâyet Edilir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu